Składniki:

Biszkopt

1 i 1/2 szklanki mąki

6 jajek

1 szklanka cukru

1 łyżeczka proszku do pieczenia

Masa;

1 litr soku jabłkowego

3 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego

Beza:

4 białka

10 dag wiórek kokosowych

10 dag. cukru

Wykonanie:

Biszkopt:

Białka ubij na sztywno, dodając cukier. Dodaj żółtka, przesianą mąkę 1 proszek do pieczenia, wymieszaj. Ciasto wlej do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Piecz 20-25 minut w temperaturze 180 C. Ostudź, przekrój na dwa krążki.

Beza:

Białka ubij, pod koniec dodając wiórki kokosowe i cukier. Formę wyłóż papierem do pieczenia, rozsmaruj pianę. Piecz w temperaturze 130 C, aż się zrumieni.

Masa:

Budynie wymieszaj z niewielką ilością soku jabłkowego. Resztę soku zagotuj, wlej mieszankę. Ugotuj budyń. Połowę masy rozsmaruj na spodnim cieście, przykryj drugim krążkiem. Rozsmaruj resztę masy. Przykryj bezą .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *