KOLOROWA SURÓWKA PEKIŃSKIEJ

Składniki:

1i1/2 kg kapusty pekińskiej

5 łyżek oliwy lub oleju

2 łyżki octu lub soku z cytryny

sól

pieprz

cukier

2 marchewki

2 czerwone papryki

1 cebula czerwona

1 cebula biała

por

koperek

 

Wykonanie:

 

 

Kapustę pekińską poszatkować i przełożyć do dużej miski. Dodać olej, ocet lub sok z cytryny, sól ,cukier i pieprz. Dokładnie wymieszać i zostawić na około 15 minut. Marchewkę zetrzeć na grubej tarce. Czerwoną paprykę posiekać. Cebulą pokroić w kostkę, a por w półplasterki. Wszystkie składniki przełożyć do miski z kapustą pekińską. Dodać pokrojony koperek i wszystko razem wymieszać.  do salaterki przełożyć surówkę. Podawać jako dodatekdo obiadu.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *