Składniki:

6 jajek

6 łyżek majonezu1

1/2 pęczka natki pietruszki

1 łyżka koncentratu pomidorowego

szczypta kurkumy

mielona papryka

sól

biały pieprz

Wykonanie:

.Jajka ugotować na twardo,obrać ze skorupek,przekroić wzdłuż na połówki,wyjąć żółtka i dokładnie rozetrzeć je z majonezem.Masę podzielić na trzy części.Część natki posiekać,wymieszać z jedną częścią,drugą porcję rozetrzeć z koncentratem pomidorowym,a trzecią z kurkumą.Każdą masę przyprawić do smaku solą,pieprzem,papryką.Pastami napełnić połówki białek,ułożyć je na półmisku,udekorować gałązkami pietruszki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *