Składniki:
Ciasto różowe:
7 jajek
6 łyżek
6 łyżek mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 kisiele wiśniowe
Ciasto makowe:
7 jajek
6 łyżek mąki
6 łyżek cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki suchego maku
Masa:
1/2 l mleka
2 budynie śmietankowe lub waniliowe
1 margaryna
1 słoik powideł
1 puszka brzoskwiń
Wykonanie:
Ciasto różowe:
Z podanych składników upiec biszkopt. Po upieczeniu przekroić na pół. Piec 20 minut w 180 C.
Ciasto piegowate:
Z podanych składników upiec biszkopt, po upieczeniu przekroić na pół. Piec 20 minut w 180 C.
Masa:
Budynie ugotować na mleku, przestudzony budyń dodawać do utartej margaryny lub masła stopniowo Brzoskwinie pokroić w średnią kostkę i dodać do masy, lekko wymieszać ,a sokiem z brzoskwiń nasączyć różowe biszkopty.
Przełożenie: ciasto różowe -masa-ciasto makowe, powidło -masa-ciasto różowe-masa powidło-ciasto makowe-polewa.