Składniki:
3 jajka
1 szklanka cukru
20 dag. stopionego masła
3 łyżki żelatyny
1/2 szklanki ciepłego mleka
2 serki homogenizowane
1 galaretka kolorowa
Wykonanie:
Trzy żółtka ucieram ze szklanka cukru na białą, jednolitą masę, dodaję 20 dag stopionego i przestudzonego masła, mieszam. 3 łyżki żelatyny rozpuszczam w 1/2 szklanki ciepłego mleka, wlewam do przygotowanej masy. Dodaję 2 serki homogenizowane, mieszam. Ubijam na sztywno pianę z 3 białek i delikatnie dodaję ją do masy serowejPrzygotowaną masę wykładam do tortownicy, gdzie uprzednio układam biszkopty. Deser wstawiam na kilka godzin do lodówki. Gdy całkiem stężeje, zalewam rozmieszaną w wodzie, tężejącą galaretką owocową. Przed wylaniem galaretki na masie serowej układam czasami kawałki brzoskwiń, banana, mandarynki.