KOSTKI RYŻOWE DO ZUPY

Składniki:

1/2 szklanki ryżu

2 jajka

2 łyżki masła roślinnego

5 dag tartego ostrego sera żółtego

tarta bułka

sól

Wykonanie:

Ugotować ryż na sypko, przełożyć po ostudzeniu do miski, dodać surowe jajka, masło i połowę sera, osolić. Dobrze wymieszać, po czym wyłożyć na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną tartą bułką, wierzch wyrównać nożem, posypać równomiernie resztą sera i polaćstopionym masłem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 15-20 minut .Po ostudzeniu pokroić ostrym nożem w dość dużą kostkę. Podawać w rosole, zupie pomidorowej lub szczawiowej.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *