KOTLECIKI KAPUŚCIANE

Składniki:

 

1średnia główka kapusty włoskiej

1 marchewka

1 ziemniak

1/3 selera

1por

4 pieczarki

1 jajko

4 łyżki płatków owsianych

3 łyżki tartej bułki

olej

sól

pieprz

oregano

kurkuma

Wykonanie:

Kapustę umyj, oczyść z wierzchnich liści, poszatkuj. Marchewkę, seler i ziemniaka obierz, umyj, pokrój na małe kawałki. Włóż do rondla, zalej wodą, oprósz solą. Ugotuj na półtwardo (około 8 minut). Odcedź. Do wywaru z gotowania warzyw wsyp połowę płatków owsianych, ugotuj. Por i pieczarki oczyść, pokrój na kawałki. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij pora. Dodaj pieczarki, podduś. Przestudź. Zmiel razem z kapustą i ugotowanymi warzywami. Dodaj ugotowane płatki i jajka, posyp kurkumą. Wymieszaj, obficie przypraw  solą, pieprzem i oregano. Z masy uformuj kotlety.  Bułkę tartą wymieszaj z resztą płatków owsianych. Obtocz kotlety. Usmaż na oleju. Osącz.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *