KOTLECIKI Z CIECIERZYCY I KASZY JAGLANEJ

Składniki:

1 i 1/2 szklanki ugotowanej, zmielonej ciecierzycy (wcześniej moczonej przez noc)

1 szklanka ugotowanej, zmielonej kaszy jaglanej

1marchewka

3 łyżki mąki kukurydzianej

1cebula

1 ząbek czosnku

olej

sól

zioła prowansalskie

sezam

Wykonanie:

Cebulęiczosnekobierz, posiekaj,zeszklijnaoleju. Marchewoczyść,zetrzyj  natarce.Ciecierzycęwwymieszajzkaszą,marchewką, cebuląiczosnkiem.Wsyp mąkę,połącz.Przyprawziołamiprowansalskimii solą. Z masy uformuj kotleciki. Obtocz w sezamie. Ułóż na natłuszczonej blasze, piecz około 20 minut w temp. 180 C. W połowie pieczenia odwróć na drugą stronę.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *