KOTLET MIELONY Z RYBY INACZEJ

Składniki:

60 dkg. filetów rybnych (dorsz lub mintaj)

1 duża cebula

4 ząbki czosnku

1i 1/2 łyżki przyprawy do ryb

2 łyżki sosu sojowego

4 łyżki bułki tartej

1 jajko

pieprz

6 połówek suszonych pomidorów z oleju

1 papryka pieczona z oleju

bułka tarta do obtoczenia

olej do smażenia

sól

Wykonanie:

Umyte,osuszone filety,cebulę i czosnek zmielić w maszynce z sitkiem z dużymi oczkami. Z pomidorów usunąć skórkę i razem z papryką posiekać drobno. Do miski z rybą dodać przyprawę do ryb,sos sojowy,bułkę tartą,jajko,pieprz,pomidory z papryką i wymieszać doprawić do smaku ,jeżeli trzeba to dodać soli. Z masy formować kotleciki i obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotleciki z obu stron na złoto. Podawać z ziemniakami i surówką.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *