Składniki:

4 kotlety schabowe  dość grube

sól

pieprz

4 plastry szynki

4 plastry sera żółtego

4 kawałki czerwonej papryki

3 łyżki masła

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

2 jajka

tarta bułka

olej

mąka

Wykonanie:

Kotlety umyć, osuszyć, rozbić cienko. Oprószyć solą i pieprzem. Na każdej połówce kotleta położyć plaster szynki,plaster sera,kawałeczek papryki, kawałeczek masła, posypać  natką pietruszki. Złożyć na pół, rozbić końcówki tłuczkiem, aby dobrze się skleiły. Panierować w mące, roztrzepanych jajkach i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju .. Przykryć i duśić kilka minut na małym ogniu.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *