KOTLETY MIELONE PO MAROKAŃSKU

Składniki:

 

 

1/2 kg mielonej wołowiny

1/4 szklanki posiekanej słodkiej papryki czerwonej

1/4 szklanki posiekanej szalotki

1/4 szklanki wydrylowanych i posiekanych oliwek

2 łyżki tartej bułki

1 jajko

3 słodkie papryki zielone

1 puszka zielonego groszku

11puszka kukurydzy,

1pomido

 olej do smażenia

sól

 pieprz.

 

Wykonanie:

 

Wymieszać mięso z posiekanymi szalotkami, oliwkami i papryką. Przyprawić solą, pieprzem, wbić jajko, wymieszać i uformować kotlety. Obtoczyć je w tartej bułce. Smażyć na silnym ogniu, obracając co pewien czas. Pomidor sparzyć obrać, pokroić w plasterki. Zielone papryki umyć, przekroić wzdłuż na połówki, usunąć nasiona. Groszek i kukurydzę odcedzić, oddzielnie odgrzać. Napełnić połówki papryki groszkiem i kukurydzą. Ułożyć na półmisku obok kotletów, przybrać pomidorem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *