KOTLETY RYŻOWO-JAJECZNE

Składniki:

50 g ryżu ugotowanego
1 jajko ugotowane na twardo
kawałek żółtego sera
mała marchewka
1 jajko surowe
1 łyżka bułki tartej + do obtoczenia
sól

pieprz

koperek
olej do smażenia

Wykonanie:

Ugotowany i odcedzony ryż wrzucić do miski. Ugotowane jajko obrać i pokroić w kostkę. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Ser pokroić w kostkę. Wymieszać z ryżem. Dodać surowe jajko, bułkę tartą ,przyprawy i koperek. Wymieszać i formować kotleciki. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor. Wychodzi około 10 kotlecików.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *