Składniki:

5 plastrów schabu
6 dag korzenia chrzanu
200 ml śmietany 18-proc.
1 łyżka masła
2-3 łyżki oleju
1 łyżka vegety
sól

pieprz
jajko
mąka do panierowania

bułka tarta do panierowania


Wykonanie:

Chrzan obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. wymieszać ze śmietaną. Posolić. Mięso umyć i lekko rozbić Oprószyć vegetą i pieprzem z obu stron. Z jednej strony posmarować masą chrzanową.  Kotlety opanierowac w mące w rozkłóconym jajku, a następniew bułce tartej. Masło i olej rozgrzać na patelni .Smażyć kotlety na rumiano, zaczynając smażyc od strony posmarowanej chrzanem.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *