Składniki:
4 jajka
1i 1/2 szklanki mąkipszennej
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki kakao
Masa I:
2 budynie waniliowe
2 szklanki mleka
25 dag. masła
Masa II:
2 szklanki mleka
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
2 opakowania Śnieżki
5 łyżek żelatyny
Wykonanie:
Jajka utrzeć z cukrem, do masy jajecznej dodać przesiane kakao z mąką i proszkiem do pieczenia.Ciasto rozsmarować na blaszce wysmarowanej i posypanej bułką tartą. Piecz 50 minut w temperaturze 180 C.
Masa I:
Z budyniu i mleka ugotować budyń.Ostudzić i utrzeć z masłem.Rozsmarować na cieście.
Masa II:
Żelatynę rozpuść we wrzątku. Śnieżkę ubić z mlekiem i kawą. Połącz z zimną żelatyną. Wyłóż na masę budyniową.Odstawić ciasto do wystygnięcia najlepiej na noc.