Składniki:

4 jajka

1i 1/2  szklanki mąkipszennej

1/2  szklanki cukru

2 łyżeczki proszku do pieczenia

4 łyżki kakao

Masa I:

2 budynie waniliowe

2 szklanki mleka

25 dag. masła

Masa II:

2 szklanki mleka

2 łyżki kawy rozpuszczalnej

2 opakowania Śnieżki

5 łyżek żelatyny

Wykonanie:

Jajka utrzeć z cukrem, do masy jajecznej dodać przesiane  kakao z mąką i proszkiem do pieczenia.Ciasto rozsmarować na blaszce wysmarowanej i posypanej bułką tartą. Piecz 50 minut w temperaturze 180 C.

Masa I:

Z budyniu i mleka ugotować budyń.Ostudzić i  utrzeć z masłem.Rozsmarować na cieście.

Masa II:

Żelatynę rozpuść we wrzątku. Śnieżkę ubić z mlekiem i kawą. Połącz z zimną  żelatyną. Wyłóż na masę budyniową.Odstawić ciasto do wystygnięcia najlepiej na noc.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *