KREM BROKUŁOWY Z ŁOSOSIEM

Składniki:

1/2 kg. brokułów

1 litr bulionu warzywnego

1 5 dag. wędzonego łososia

1łyżka sezamu

gałka muszkatołowa,

kurkuma

sól

Wykonanie:

Brokuły podziel na różyczki, umyj. Ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie. Brokuły odcedź. 1 -2 odłóż do dekoracji, resztę zmiksuj z bulionem. Krem brokułowy zagotuj, przypraw do smaku gałką muszkatołową, kurkumą i solą.  Łososia pokrój w paski. Sezam wsyp na suchą, rozgrzaną patelnię, upraż. Zupę podaj z kawałkami łososia i różyczkami brokułów, posyp sezamem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *