Składniki;
Ciasto:
2 szklanki mąki pszennej
25 dag. margaryny
1/3 szklanki wody
1 łyżka cukru
Krem:
3/4 litra mleka
3 żółtka
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki cukru pudru
1 cukier waniliowy
Wykonanie;
Wszystkie składniki na ciasto posiekać nożem, połączyć, szybko zagnieć. Podzielić na 2 części. Wyłożyć ciastem 2 prostokątne foremki wysmarowane i posypane bułką tartą, upiec w nagrzanym piekarniku 30 minut w 170C Ostudzić.
Krem:
zmiksować 1/2 szklanki mleka z żółtkami i mąkami. Pozostałe mleko zagotować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Do gotującego się na wolnym ogniu mleka wlewać powoli masę z żółtkami, ciągle mieszając. Kiedy masa uzyska gęstość budyniu, zdjąć z ognia i lekko przestudzić. Rozsmarować krem na jednym płacie ciasta i przykryć drugim płatem ciasta, lekko docisnąć. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia,górę ciasta oprósz pozostałym cukrem pudrem.