KREWETKI W CIEŚCIE KOKOSOWYM

Składniki:

1/2kg.mrożonych krewetek

5 łyżek mąki pszennej

2 łyżki mąki ziemniaczanej

szczypta proszku do pieczenia

wiórki kokosowe

1 sos meksykański o łagodnym smaku lub sos słodko -kwaśny

2 łyżki oleju

1 roztrzepane jajko

olej do głębokiego smażenia

mieszanka warzywna z rożnych warzyw

Wykonanie:

Suche składniki wymieszać. Dodać olej, jajko i tyle wody, żeby ciasto miało konsystencję luźnego ciasta naleśnikowego. Dodać wiórki kokosowe. Rozmrożone krewetki ponacinać na pół nie do końca tak aby były proste, maczać w cieście trzymając za ogonek i wkładać do gorącego oleju. Wyjmować, jak będą złote, osuszyć na papierze, podawać gorące. Warzywa ugotować dodać masełka .Do krewetek można podać sos .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *