Składniki:
1/2kg.mrożonych krewetek
5 łyżek mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
szczypta proszku do pieczenia
wiórki kokosowe
1 sos meksykański o łagodnym smaku lub sos słodko -kwaśny
2 łyżki oleju
1 roztrzepane jajko
olej do głębokiego smażenia
mieszanka warzywna z rożnych warzyw
Wykonanie:
Suche składniki wymieszać. Dodać olej, jajko i tyle wody, żeby ciasto miało konsystencję luźnego ciasta naleśnikowego. Dodać wiórki kokosowe. Rozmrożone krewetki ponacinać na pół nie do końca tak aby były proste, maczać w cieście trzymając za ogonek i wkładać do gorącego oleju. Wyjmować, jak będą złote, osuszyć na papierze, podawać gorące. Warzywa ugotować dodać masełka .Do krewetek można podać sos .