Składniki:

5 dużych bułek

600  g pieczarek

4 jajka ugotowane na twardo

1pęczek szczypiorku

20 dag szynki

15 dag tartego sera żółtego

1/2litra mleka

sól

pieprz do smaku

Wykonanie:

Farsz:

Pieczarki drobno pokroić i podsmażyć Szynkę i jajka również drobno pokroić, szczypiorek posiekać. Wszystko razem wymieszać, dodać ser, przyprawić solą i pieprzem. Bułki przekroić na pół w miejscu przecięcia środki z bułek wydrążyć, po czym każdą wydrążoną połówkę zanurzyć na około 3-5 sekund w mleku. Każdą połówkę bułki nadziać farszem, ścisnąć miejsce przecięcia. Panierować najpierw w jajku, a potem w bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu ze wszystkich stron. Farsz do krokietów może być różny, jak do tradycyjnych robionych z naleśnikami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *