Składniki:
5 dużych bułek
600 g pieczarek
4 jajka ugotowane na twardo
1pęczek szczypiorku
20 dag szynki
15 dag tartego sera żółtego
1/2litra mleka
sól
pieprz do smaku
Wykonanie:
Farsz:
Pieczarki drobno pokroić i podsmażyć Szynkę i jajka również drobno pokroić, szczypiorek posiekać. Wszystko razem wymieszać, dodać ser, przyprawić solą i pieprzem. Bułki przekroić na pół w miejscu przecięcia środki z bułek wydrążyć, po czym każdą wydrążoną połówkę zanurzyć na około 3-5 sekund w mleku. Każdą połówkę bułki nadziać farszem, ścisnąć miejsce przecięcia. Panierować najpierw w jajku, a potem w bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu ze wszystkich stron. Farsz do krokietów może być różny, jak do tradycyjnych robionych z naleśnikami.