KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBKAMI

Składniki:

Naleśniki:

2szklanki mąki
2szklanki mleka
2jajka
4 łyżki oleju

Wykonanie:


Mąkę, mleko ,jajko oraz olej wymieszać na gładką masę. Usmażyć naleśniki.

Składniki:

Farsz:

1/2 kg kapusty

garść grzybków

1 cebulka

odrobina maggi w płynie

pieprz

sól

Wykonanie:

 Kapustę ugotować, nie płukać Ugotować garść grzybków suszonych. Usmażyć około 15 naleśników. Podsmażyć drobno posiekaną cebulkę z odrobiną maggi w płynie. Kapustę i grzybki pokroić na drobno, dodać cebulkę oraz przyprawić pieprzem i solą, zawijać niewielką ilość farszu w naleśnika, obtoczyć w bułce tartej i podsmażyć na wolnym ogniu.

Sos:

Składniki:

2-3 garści grzybów

1/2 l. śmietanki

 Wykonanie:

Ugotować grzyby, po czym je bardzo drobno pokroić. Posiekane grzybki wrzucić do rondelka i dodać malutko wody i troszkę podgotować, następnie wlać śmietanę i gotować, aż zgęstnieje na sos. Przyprawić do smaku

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *