Składniki:

Ciasto:

20 dag. mąki

1 jajko

10 dag. margaryny

5 dag. cukru pudru

1 łyżeczka proszku do pieczenia

2 łyżki kakao

Masa:

75 dag. twarogu

20 dag. cukru pudru

5 jajek

20 dag. margaryny

1 cukier waniliowy

2 łyżeczki proszku do pieczenia

polewa czekoladowa

Wykonanie:

Ciasto:

Margarynę posiekać razem z mąką dodać  pozostałe składniki szybko zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce.

Wykonanie:

Twaróg;

Twaróg zemleć margarynę stopić ostudzić. Żółtka  zmiksować z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, oraz proszkiem do pieczenia. Dodać twaróg i stopioną margarynę, dokładnie wymieszać. Z  białek ubić sztywną pianę, połączyć z masą, ciasto rozwałkować na okrągły placek, włożyć do formy.Piec5 minut w temp.180C. Na wierzch wyłożyć masę serową. Piec jeszcze około 45 minut w tej samej temperaturze. Sernik ostudzić oblać polewą czekoladową.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *