Składniki:
Ciasto:
20 dag. mąki
1 jajko
10 dag. margaryny
5 dag. cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
Masa:
75 dag. twarogu
20 dag. cukru pudru
5 jajek
20 dag. margaryny
1 cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
polewa czekoladowa
Wykonanie:
Ciasto:
Margarynę posiekać razem z mąką dodać pozostałe składniki szybko zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce.
Wykonanie:
Twaróg;
Twaróg zemleć margarynę stopić ostudzić. Żółtka zmiksować z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, oraz proszkiem do pieczenia. Dodać twaróg i stopioną margarynę, dokładnie wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę, połączyć z masą, ciasto rozwałkować na okrągły placek, włożyć do formy.Piec5 minut w temp.180C. Na wierzch wyłożyć masę serową. Piec jeszcze około 45 minut w tej samej temperaturze. Sernik ostudzić oblać polewą czekoladową.