Składniki:

 

1 cienki sznycel z indyka (10 dag).

2 duże ziemniaki

3 średnie pieczarki

1 mała cebula

2 łyżki oleju

1 łyżeczka mieszanych suszonych ziół

odrobina mleka

odrobina kwaśnej śmietany

odrobina musztardy

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Posmarować sznycel musztardą, pokroić grzyby. Rozgrzać łyżkę oleju, zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Wrzucić grzyby, podsmażyć. Doprawić ziołami, solą i pieprzem. Ostudzić, posmarować mięso masą. Zwinąć, spiąć wykałaczkami, mocno podsmażyć na reszcie oleju. Wlać trochę wody, zaciągnąć sos śmietaną. Ugotować ziemniaki, roztłuc, doprawić mlekiem, pieprzem, gałką muszkatołową.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *