Składniki:

4 żółtka

1 kostka margaryny

2 szklanki mąki

2 łyżki cukru pudru

1 cukier waniliowy

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżka śmietany

szczypta soli

suszone morele

migdały

rodzynki

1puszka masy kajmakowej

 

Wykonanie:

 

Żółtka utrzyj z cukrem pudrem. Mąkę przesiej, dodaj margarynę, posiekaj. Dodaj cukier waniliowy, sól, proszek do pieczenia utarte żółtka  i śmietanę.  Foremki  do pieczenia w kształcie serduszek natłuść, posyp kaszą manną. Wyłóż ciastem, piecz około 20 minut w 180 C. Serduszka ostudź, posmaruj masą kajmakową, udekoruj bakaliami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *