KRUCHE Z RABARBAREM

 

Składniki:

 

Ciasto kruche:

 

1/2 kg.mąki pszennej

25 dag. margaryny

2 jajka

20 dag.cukru

2 łyżki śmietany

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 łyżka tartej bułki

Kruszonka:

10 dag.mąki

5 dag. masła

5 dag. cukru pudru

1 cukier waniliowy

 

Dodatkowo:

 

rabarbar

 

Wykonanie:

 

Zagnieść ciasto, tłuszcz posiekać z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia, dodać jajka, cukier, śmietanę. Ciasto zarobić, przenieść na blaszkę, posypać tartą bułką, nałożyć pokrojony rabarbar, posypać kruszonką, piecz około 40- 45 minut w temperaturze180 C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

 

Kruszonka:

 

Wszystko razem wymieszać i posypać przed pieczeniem ciasto.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *