Składniki;
Masa:
2 budynie śmietankowe duże bez cukru
1 litr soku Kubuś
Śmietana:
1/2 litra śmietany kremówki 36 %
3 śmietan-fix
Biszkopt:
6 jajek
6 łyżek wody
30 dag. cukru
25 dag. mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie;
Biszkopt:
Białka ubić z wodą aż będą sztywne. Następnie powoli dodawać cukier i miksować na wolnych obrotach. Dodać żółtka i wolno miksować. Powoli dodać mąkę ,proszek do pieczenia mieszając ciasto. Gdy już będzie wszystko dobrze wymieszane wylać ciasto na blachę wyłożona papierem do pieczenia i piecz w 180 C. około 25 minut.
Masa:
Budynie ugotować na soku Kubuś. Gorący wylać na biszkopt.
Śmietana:
Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać śmietan-fix. Gdy masa budyniowa będzie już zimna to wyłożyć na nią śmietanę.Wierzch posypać starta czekoladą.