KURCZAK FASZEROWANY MIĘSEM

Składniki:

kurczak (około 1,4kg)

80 dag. Łopatki

1/2 kg. piersi kurczaka

2 pęczki natki

przyprawa kucharek lub vegeta

czerwony delikt do mielonego

3 ząbki czosnku

2 kajzerki

2 jajka

sól

pieprz

olej

Wykonanie:

Kurczaka wyluzuj z kości, zostawiając uda i skrzydełka. Natrzyj wewnątrz i na zewnątrz solą. Po 2 łyżki przyprawy Delikat i kucharek, posiekany czosnek i 5 łyżek oleju połącz. Polej kurczaka, odstaw na 5 godzin. Kajzerki namocz, odciśnij. Natkę posiekaj. Łopatkę i pierś kurczaka zmiel. Dodaj kajzerki, natkę, jajka, posyp przyprawą do mielonego, wyrób, przypraw. Kurczaka dokładnie napełnij farszem, otwory zaszyj, udka i skrzydełka zwiąż. Posyp czerwonym Delikatem. Ułóż w brytfannie,podlej wodą. Piecz około2 i 1/2godziny w temperaturze 180C,podlewaj tworzącym się sosem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *