Składniki:
3 ćwiartki z kurczaka
150 ml jogurtu naturalnego
2 łyżki oleju
3 ząbki czosnku
1 łyżka curry
1 łyżka octu winnego
szczypta chilli
sól morska
pieprz kolorowy
Wykonanie:
Do miseczki wlać jogurt, ocet i olej, dodać świeżo mielony pieprz ,sól morską, troszeczkę chilli, łyżkę curry. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do miseczki. Dokładnie wszystko razem wymieszać. Kurczaka umyć, osuszyć, włożyć do marynaty starannie wymieszać aby kurczak był cały pokryty. Wstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień kurczaka przełożyć do rękawa lub naczynia żaroodpornego. Piec przez około godzinę w 190 C. Na 20 minut przed końcem rozciąć rękaw lub zdjąć pokrywę naczynia. Jogurtowego kurczaka podawać z ziemniakami i surówką lub frytkami.