KURCZAK W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH

Składniki:

4 piersi z kurczaka

0,5  litra maślanki lub kefiru

3 szklanki płatków kukurydzianych Corn  Flakes

2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka soli

1 łyżeczka papryki w proszku

0,5 łyżeczki granulowanego czosnku

Trochę przyprawy typu Kebab-Gyros lub pikantnej przyprawy do kurczaka

Wykonanie:

Piersi pokroić na kawałki, zalać maślanką i odstawić na godzinkę. Płatki kukurydziane wsypać do foliowej torebki i rozgnieść za pomocą wałka lub tłuczka do mięsa, po czym wymieszać z bułką tartą i przyprawami. Kawałki kurczaka wyjąć z maślanki nie odsączać panierować w płatkach i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *