KURCZAK W POMIDORACH

Składniki:
1 duży kurczak
2 łyżki oliwy
2 cienko pokrojone cebule
2 drobno pokrojone ząbki czosnku
1/3 szklanki białego wina
2 szklanki pokrojonych drobno pomidorów bez skóry
sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na części według upodobania   . W dużym rondlu rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę i czosnek, usunąć je z rondla za pomocą łyżki cedzakowej odłożyć. Na pozostałej oliwie szybko obrumienić kurczaka  przyprawić solą i pieprzem  dodać wino, dusić aż około połowa wina odparuje. Dodać pomidory, zeszkloną cebulę i czosnek, dusić na małym ogniu aż mięso będzie bardzo miękkie

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *