Składniki:
KREM DO ŚRODKA
2 duże czerstwe bułki
3 szklanki mleka
pół szklanki cukru
1 torebka cukru waniliowego
10 dag wiórków kokosowych
kostka masła
kieliszek ajerkoniaku lub inny alkohol
Wykonanie:
Czerstwe bułki zalać dwiema szklankami mleka. W garnku zagotować szklankę mleka, cukier, cukier waniliowy. Dodać rozmoczone bułki i wiórki kokosowe. Gotować na małym ogniu około 15 minut, aż zgęstnieje. Ostudzić i utrzeć z kostką masła. Można dodać kieliszek ajerkoniaku.
Składniki:
MASA NA WIERZCH
Składniki:
4 łyżki masła
2 łyżki mleka
10 dag wiórków kokosowych
mniej niż pół szklanki cukru
Wykonanie:
Masło rozpuścić, dodać mleko, wiórki kokosowe i cukier. Kokos przyrumienić na złoty kolor. Gdy wystygnie nałożyć na wierzch. Można polać polewą.