ŁAZANKI Z KAPUSTĄ

Składniki:

1 biała kapusta

30 dag. cienkiej kiełbasy

1kostka margaryny

boczek

25 dag. makaronu łazanki

vegeta

sól

pieprz

czerwona papryka

i swoje ulubione przyprawy

Wykonanie:

Kapustę szatkujemy i gotujemy do miękkości z dodatkiem soli (żeby później łatwiej można było doprawić smak), gdy już jest ugotowana przekładamy ja na durszlak, aby odciekła z  nadmiaru wody. Gotujemy łazanki w osolonej wodzie, a w tym czasie rozpuszczamy margarynę i przesmażamy kiełbasę i boczek pokrojone w grubą kostkę, później dodajemy kapustę i razem smażymy do momentu, aż kapusta dobrze się zagrzeje, na koniec wszystko dokładnie mieszamy z ugotowanymi i odcedzonymi łazankami. Doprawiamy: vegetą, solą, pieprzem, odrobiną papryki i majerankiem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *