Składniki:
4 papryki czerwone
2 papryki żółte
3 cebule cukrowe duże
1 cukinia
4kiełbasy cienkie średniej wielkości
4 łyżki oleju
6 pomidorów dużych
ostra papryka w proszku do smaku
papryka słodka do smaku
sól do smaku
pieprz czarny do smaku
Wykonanie:
Paprykę pokroić w paski, cebulę w piórka, podsmażyć na oleju. Cukinie około 80 dag. zetrzeć na grubych oczkach tarki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na 4 części. Kiełbasę pokroić w dużą kostkę podsmażyć na patelni. Wszystko wrzucić do garnka, wymieszać, podlać odrobiną wody tak by tylko pokrywało warzywa. Gotować około 30-40 minut. 3 łyżki mąki rozmieszać w małej ilości wody, dodać do leczo, dodać 3 łyżki ostrego ketchupu, doprawić papryką słodką, ostrą, solą i pieprzem.