Składniki:

2 czerwone papryki

2 zielone papryki

2-3 cebule

3 pomidory

3 młode cukinie

40 dag. kiełbasy śląskiej lub innej

kostka warzywna

sól

pieprz

suszona ostra papryka

2 liście laurowe

4 ziarenka ziela angielskiego

3-4 łyżki koncentrat pomidorowy

 

Wykonanie:

 

Paprykę oczyścić i pokroić na drobne paski. Cebulę kroić w cienkie plasterki. Do garnka wlać 1 szklankę wody i dodać  cebulę.Dusić na małym ogniu przez około 15 minut. Kolejno dodać paprykę i po 10 minutach pokrojoną w kostkę cukinię. Pomidory zalać wrzącą wodą i obrać ze skórki. Kroić  na drobne cząstki i dodać do reszty warzyw. Dusić przez kolejne kilkanaście minut. Kiełbasę pokroić na plasterki i podsmażyć. Dodać.do warzyw. Dolać  do lecza około pół szklanki wody i dodać kostkę warzywną. Doprawić solą,pieprzem i papryką.

 

 

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *