Składniki:

3 kawałki łososia lub innej ryby

pieprz

sól

Marynata :

6 łyżek oliwy

2 ząbki czosnku

sok z 1/2 cytryny

koperek zielony

Wykonanie:

Marynata:

 

Oliwę i przeciśnięty przez praskę czosnek,koperek i sok z cytryny mieszamy razem i wkładamy do marynaty łososia

 

Dodatkowo:

 

Folia spożywcza

 

Wykonanie:

 

Łososia lub inną rybę nacieramy pieprzem i solą, wkładamy do marynaty .Marynujemy 2 godziny .Po tym czasie zawijamy łososia w folię spożywczą i dajemy  do piekarnika na  45 minut.Po wyciągnięciu z piekarnika skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy koperkiem .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *