Składniki:

30 dag. makaronu penne
1puszka tuńczyka w sosie własnym
3 pomidory
1cukinia
1/2 papryczki chilli
2 krople tabasco
1mała cebula
2 ząbki czosnku
1łyżka oleju
sól

pieprz
bazylia zielona

 

Wykonanie:

Cebulę drobno pokroić i usmażyć na oleju aż będzie szklista. Dodać posiekane ząbki czosnku do cebuli i chwilę razem smażyć. Cukinie pokroić w paseczki ze skórką lub bez i dodać na patelnię, smażyć aż będzie miękka. W między czasie ugotować makaron penne al dente. Na patelnię dodać pokrojone pomidory, papryczkę chilli i odsączonego z zalewy tuńczyka. Doprawić do smaku solą, pieprzem i tabasco. Na patelnię wrzucić makaron i razem z warzywami i tuńczykiem smażyć chwilę razem.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *