Składniki:

1 podwójny filet z kurczaka

30 dag. makaronu Farfalle

30 dag.pieczarek

2 łyżki oleju

2 łyżki masła

1 kubek śmietany kremówki mały

1 ząbek czosnku

1 brokuł

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Filety umyć osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w kostkę, doprawić pieprzem i solą. Na patelni rozgrzać olej i masło, dodać mięso i podsmażyć . Pieczarki wyczyścić pokroić w plasterki, dorzucić do mięsa i razem wszystko usmażyć. Brokuł umyć podzielić na różyczki. Wrzucić do osolonego wrzątku i blanszowaćc około 4 minuty. Następnie odsączyć z wody. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Do głębokiego rondla wrzucić usmażone filety z pieczarkami, ugotowany makaron i brokuł. Wszystko razem podsmażyć 3-4 minuty na małym ogniu. Ząbek czosnku przecisnąć przez praskę i dodać do śmietany. Śmietanę wlać do usmażonej piersi z brokułem i makaronem. Wszystko dokładnie wymieszać doprawić do smaku.

 

e:

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *