Składniki:
1 podwójny filet z kurczaka
30 dag. makaronu Farfalle
30 dag.pieczarek
2 łyżki oleju
2 łyżki masła
1 kubek śmietany kremówki mały
1 ząbek czosnku
1 brokuł
sól
pieprz
Wykonanie:
Filety umyć osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w kostkę, doprawić pieprzem i solą. Na patelni rozgrzać olej i masło, dodać mięso i podsmażyć . Pieczarki wyczyścić pokroić w plasterki, dorzucić do mięsa i razem wszystko usmażyć. Brokuł umyć podzielić na różyczki. Wrzucić do osolonego wrzątku i blanszowaćc około 4 minuty. Następnie odsączyć z wody. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Do głębokiego rondla wrzucić usmażone filety z pieczarkami, ugotowany makaron i brokuł. Wszystko razem podsmażyć 3-4 minuty na małym ogniu. Ząbek czosnku przecisnąć przez praskę i dodać do śmietany. Śmietanę wlać do usmażonej piersi z brokułem i makaronem. Wszystko dokładnie wymieszać doprawić do smaku.
e: