MAKARON Z PATELNI PO AZJATYCKU

Składniki:

 

350 g. chińskiego makaronu

sól

2 pory,

300 g. marchwi,

2 czerwone papryki,

3 łyżki oleju sezamowego

2 łyżki sosu sojowego

pieprz

2 łyżki orzechów nerkowca

pasta samba oelek

 

Wykonanie:

 

Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Pory, marchewkę i pa  papryki oczyścić i opłukać. Pory i marchewkę pokroić w plastry, papryki pokroić na nieduże jednakowe kawałki. Na patelni rozgrzać olej, na tłuszczu poddusić por z marchewką, stale mieszając. Dodać sos  sojowy i gotować około 10 minut na wolnym ogniu. Następnie dodać paprykę, warzywa doprawić orzechów nerkowca pikantnie solą, pieprzem i odrobiną sambal oelek. Makaron dokładnie odcedzić, dodać do warzyw i wymieszać. Makaron z patelni z warzywami podawać udekorowany orzechami nerkowca, danie posypać listkami pietruszki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *