Składniki:

1/2 kg. marchewki

1 łyżka masła

1 łyżeczka Vegety

1 łyżka cukru

szczypta soli

2 łyżki mąki pszennej

 

Wykonanie:

 

Marchewkę umyć  dokładnie, obrać i przekroić wzdłuż na 4 części. Następnie pokroić ją w  kosteczkę, przełożyć do garnka i zalać wodą musi przykryć marchewkę. Dodać Vegetę, cukier, sól i  masło. Gotować wszystko około 30 minut na małym ogniu, aż marchew zmięknie. Mąkę w małym garnuszku rozprowadzić z  50 ml. wody i mieszać  z mąką dokładnie. Wlać mieszaninę do garnka z marchewką i gotować razem 5 minut.Wkładać do słoika gorące pasteryzować około 30 minut .jak chcemy marchewkę z groszkiem to  po wyjęciu ze słoika doda  groszek z puszki konserwowy podgrzać .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *