Składniki:
15 dag. mąki
7 dag. masła
2 jajka
4 dag. cukru
1 cukier waniliowy
Blat marcepanowy:
16 dag. marcepanu
2 jajka
3 dag. mąki
Krem:
4 dag. masła
1 łyżką cukru pudru
1 łyżeczka spirytusu
Ciasto:
Wykonanie:
Masło posiekać z cukrem mąką i jajkami .Zagnieść ciasto i schłodzić. Rozwałkować wyłożyć formę o średnicy 18 cm. ciasto ponakłuwać widelcem. Piec 35 minut w 180 C.
Blat marcepanowy:
Wykonanie:
Masło utrzeć dodać marcepan ucierając dodawać po kolei jajka, wsypać mąkę wymieszać. Masę rozsmarować na blasze piec 45 minut w 180 C.
Krem:
Wykonanie:
Masło ubić z cukrem aż zbieleje następnie dodać spirytus i wymieszać .Ciasto posmarować dżemem morelowym ,przykryć blatem marcepanowym, posmarować kremem .Przykryć rozwałkowaną masą cukrową udekorować owocami kandyzowanymi i czekoladą.