MIELONE NADZIEWANE TWAROGIEM

Składniki:

1/2 kg. Mielonego mięsa indyka

1 kajzerka

2 marchewki

1 cebula

1 jajko

3 łyżki tartej bułki

15-20 dag. twarogu (najlepiej dość zwartego)

sól

pieprz

olej do smażenia

Wykonanie:

Marchewki obierz, umyj, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, rozdrobnij. Kajzerkę namocz w wodzie, odciśnij. Dobrze wymieszaj z marchewką .Cebulę obierz, posiekaj. Mielone mięso wyrób z jajkiem, utartą marchewką i cebulą na jednolitą masę, przypraw do smaku solą i pieprzem. Twaróg pokrój w kostki o boku około 2 cm. Każdą kostkę dokładnie oblep masą mięsną. Kotlety obtocz w bułce tartej. Usmaż na oleju.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *