Składniki:
60 dag. mielonej wieprzowiny
5 połówek brzoskwiń z puszki
1cebula
3/4 szklanki soku brzoskwiniowego
2 łyżki przecieru pomidorowego
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
olej
majeranek
sól
pieprz
czosnek granulowany
vegeta
cukier
Wykonanie:
Mielone wyrób z jajkiem i bułką tartą, przypraw do smaku. Dwie łyżki masy mięsnej wymieszaj z dwoma pokrojonymi w kostkę połówkami brzoskwiń i łyżką majeranku. Pozostałe mięso podziel na 5 części, na każdej rozsmaruj farsz, zwiń. Olej rozgrzej na patelni, usmaż kotlety. Osącz. Trzymaj w cieple. Na powstałym tłuszczu usmaż posiekaną cebulę, dodaj pokrojone pozostałe brzoskwinie, podsmaż. Wlej sok wymieszany z przecierem, zagotuj, przypraw. Sosem polej kotlety.