MIELONE Z BRZOSKWINIAMI

Składniki:

 

60 dag. mielonej wieprzowiny

5 połówek brzoskwiń z puszki

1cebula

3/4 szklanki soku brzoskwiniowego

2 łyżki przecieru pomidorowego

1 jajko

2 łyżki bułki tartej

olej

majeranek

sól

pieprz

czosnek granulowany

vegeta

cukier

 

Wykonanie:

 

Mielone wyrób z jajkiem i bułką tartą, przypraw do smaku. Dwie łyżki masy mięsnej wymieszaj z dwoma pokrojonymi w kostkę połówkami brzoskwiń i łyżką majeranku. Pozostałe mięso podziel na 5 części, na każdej rozsmaruj farsz, zwiń. Olej rozgrzej na patelni, usmaż kotlety. Osącz. Trzymaj w cieple. Na powstałym tłuszczu usmaż posiekaną cebulę, dodaj pokrojone pozostałe brzoskwinie, podsmaż. Wlej sok wymieszany z przecierem, zagotuj, przypraw. Sosem polej kotlety.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *