MIELONE ZE SZPINAKIEM

Składniki:

 

50 dag. mielonego mięsa drobiowego

1bułka kajzerka

1cebulka

1ząbek czosnku

2 garści świeżego lub 10 dag mrożonego szpinaku w liściach

1 łyżeczka masła

1 łyżka otrąb

1jajko

3/4 szklanki tartej bułki

olej

sól

pieprz

 

Składniki:

 

Kajzerkę namocz w wodzie, odciśnij. Cebulkę pokrój w kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę. Liście szpinaku opłucz, posiekaj, przesmaż chwilę na maśle. Mięso wymieszaj z cebulką,czosnkiem, szpinakiem, otrębami i jajkiem, przypraw. Z masy formuj kotlety, obtocz je w tartej bułce tartej, usmaż

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *