Składniki:

Ciasto:

20 dag. mąki

2 łyżki oleju

1 jajko

1/2 łyżeczki soli

1/2 szklanki wody

Farsz:

 

25 dag. łopatki wieprzowej

1duża cebula

1duża marchewka

3 ząbki czosnku

sól

pieprz

słodka papryka

zioła prowansalskie

olej

Wykonanie:

 

Ciasto:

 

Podane składniki (bez białka) zagnieć, dolewając w miarę potrzeby wodę. Ciasto odłóż, przykryj ściereczką.

Farsz:

Mięso zmiel, dodaj posiekany czosnek, wymieszaj, przypraw. Cebulę pokrój w piórka, marchewkę w kostkę. Podsmaż razem na oleju. Dodaj mięso, podsmaż. Przypraw do smaku. Ciasto cienko rozwałkuj. Rozłóż farsz, brzegi załóż do środka, zwiń. Strudel ułóż na natłuszczonej blasze, posmaruj białkiem. Piecz 45 minut w temperaturze 180 C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *