Składniki:

 

1 opakowanie ciasta na pizzę

2 łyżeczki włoskich ziół

1 por

1 cebula

2 łyżki oleju

50 g. sera owczego

sól

pieprz

50g. startego sera pecorino

1 żółtko

 

 

Wykonanie:

 

 

Składniki ciasta wymieszać z letnią wodą, zagnieść z ziołami. Por oczyścić i pokroić w cienkie paski. Cebulę obrać, posiekać i razem z porem poddusić na oleju. Ser owczy pokroić w kosteczkę i dodać do warzyw, doprawić solą i pieprzem Ciasto rozwałkować (30×20 cm), na placek wyłożyć warzywa i posypać serem pecorino. Piekarnik rozgrzać do 200 C. Ciasto zrolować, zaczynając od krótszego boku, następnie pokroić w plastry grub. 1 -2 cm. Plastry ciasta ułożyć na blasze, wyłożonej pergaminem. Żółtko wymieszać z wodą i posmarować plastry ciasta. Blachę wstawić do piekarnika, pizze piec 25-30 minut .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *