Składniki :

ciasto:

2 łyżki miodu

2 łyżki mleka

1jajko

15 dag. cukru

10 dag. margaryny

1 łyżeczka sody oczyszczonej

50 dag mąki

Krem:

1budyń waniliowy lub śmietankowy

300 ml. mleka

2-3 łyżki cukru

1/4 kostki margaryny

Masa dżemowa:

1 słoiczek dżemu np;truskawkowy lub z czarnej porzeczki

galaretka czerwona pasująca do dżemu

Wykonanie:

Wszystkie składniki ciasta oprócz mąki wymieszać mikserem aż się połączą dodać mąkę i wyrobić gładkie sprężyste ciasto wychodzi miękkie i delikatne podzielić na 3 części i upiec 3 placki po około 10-15 minut w temp 200 C. Budyń ugotować wymieszać z margaryną dżem włożyć do garnuszka i na wolnym ogniu podgrzewać jak się rozpuści wsypać galaretkę wymieszą ostudzić jak zacznie gęstnieć wyłożyć na ciasto przykryć plackiem na to wyłożyć masę budyniową przykryć ostatnim plackiem ,można polać polewą czekoladową.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *