Składniki :
ciasto:
2 łyżki miodu
2 łyżki mleka
1jajko
15 dag. cukru
10 dag. margaryny
1 łyżeczka sody oczyszczonej
50 dag mąki
Krem:
1budyń waniliowy lub śmietankowy
300 ml. mleka
2-3 łyżki cukru
1/4 kostki margaryny
Masa dżemowa:
1 słoiczek dżemu np;truskawkowy lub z czarnej porzeczki
galaretka czerwona pasująca do dżemu
Wykonanie:
Wszystkie składniki ciasta oprócz mąki wymieszać mikserem aż się połączą dodać mąkę i wyrobić gładkie sprężyste ciasto wychodzi miękkie i delikatne podzielić na 3 części i upiec 3 placki po około 10-15 minut w temp 200 C. Budyń ugotować wymieszać z margaryną dżem włożyć do garnuszka i na wolnym ogniu podgrzewać jak się rozpuści wsypać galaretkę wymieszą ostudzić jak zacznie gęstnieć wyłożyć na ciasto przykryć plackiem na to wyłożyć masę budyniową przykryć ostatnim plackiem ,można polać polewą czekoladową.