MOSTEK Z OMLETEM

Składniki:

1  kg. mostka cielęcego

4 jajka

3 łyżki płynnej kremówki

1 łyżka parmezanu

gałka muszkatołowa

olej

2 ząbki czosnku

8 suszonych pomidorów

2 łyżeczki kaparów

20 czarnych oliwek

150 ml. wytrawnego wina

pieprz cytrynowy

 sól

Wykonanie:

Jajka roztrzepać z kremówką ,dodać parmezan doprawić solą pieprzem i gałką muszkatołowa. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju ,wlać masę i usmażyć omlet. Mięso natrzeć pieprzem cytrynowym,  solą czosnkiem. Na mięsie położyć omlet , a potem w rzędach pomidory, kapary i oliwki. Zwinąć mięso tworząc dość  ścisłą roladę, owinąć nitką kuchenną .Obsmażyć na oleju. Roladę przełożyć do brytfanny, polać winem i piec około80 minut w 180  C. polewając powstałym sosem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *