Składniki:
1 kg. mostka cielęcego
4 jajka
3 łyżki płynnej kremówki
1 łyżka parmezanu
gałka muszkatołowa
olej
2 ząbki czosnku
8 suszonych pomidorów
2 łyżeczki kaparów
20 czarnych oliwek
150 ml. wytrawnego wina
pieprz cytrynowy
sól
Wykonanie:
Jajka roztrzepać z kremówką ,dodać parmezan doprawić solą pieprzem i gałką muszkatołowa. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju ,wlać masę i usmażyć omlet. Mięso natrzeć pieprzem cytrynowym, solą czosnkiem. Na mięsie położyć omlet , a potem w rzędach pomidory, kapary i oliwki. Zwinąć mięso tworząc dość ścisłą roladę, owinąć nitką kuchenną .Obsmażyć na oleju. Roladę przełożyć do brytfanny, polać winem i piec około80 minut w 180 C. polewając powstałym sosem.