Składniki;

10 dag. margaryny
20 dag. mąki pszennej
10 dag.cukru
125 ml. mleka
2 małe jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki posypki czekoladowej
1 polewa czekoladowa
kandyzowane wisienki

Wykonanie;

Margarynę rozpuścić z cukrem, a następnie ostudzić. W misce wymieszać jajka z mlekiem dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i rozpuszczoną margarynę. Wszystko wymieszać na koniec dodać posypkę czekoladową. Gęstą masę przekładać łyżką do papierowych foremek włożonych do formy muffinkowej do połowy wysokości. Piecz około 15 minut w 180 C. Ostudzone muffinki  polej rozpuszczoną w kąpieli wodnej polewą czekoladową i kandyzowanymi wisienkami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *