MUFINKI

 

1/2 kostkimargaryny (125 g.)

1i1/2 szklanki mąki (250 g.)

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 szklanki cukru (125 g.)

2/3 szklanki mleka

2 jajka

sok z 1/2 cytryny

szczypta soli

Wykonanie:

 

Przesiej mąkę, proszek do pieczenia i sól. Kasię rozpuścić z cukrem a następnie ostudzić. W misce wymieszać jajka z mlekiem i solą. Do przesianej z proszkiem do pieczenia mąki dodaj mleko z jajkami, rozpuszczoną margarynę i sok z cytryny. Wszystko wymieszać. Gęsta masę przekładaj łyżką do papierowych foremek włożonych do formy mufinkowej do 2/3 ich wysokości. Piecz około 15-18 minut w 200 C. Upieczone mufinki posyp cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *