Składniki:

 

1 kostka masła(250)

1i 1/2 szklanki cukru

6 łyżeczek kakao

 aromat śmietankowy do ciasta

2 szklanki mąki

4 jajka

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 kg śliwek

Wykonanie:

Do rondelka włóż masło, cukier i kakao, zagotuj. Wlej pół szklanki wody, wymieszaj. Ostudź, pół szklanki masy odlej do dekoracji. Mąkę i proszek przesiej przez sito, wsyp do masy czekoladowej. Dodaj jajka, dokładnie zmiksuj. Śliwki umyj, wyjmij pestki, pokrój w drobną kostkę, dodaj do ciasta. Skrop aromatem śmietankowym, wymieszaj. Ciastem napełnij posmarowaną tłuszczem blaszkę. Piecz 40 minut w temp. 180C. Polej odłożoną masą.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *