Składniki:

 

1kostka margaryny

2 łyżki kakao

4 opakowania cukru waniliowego

1i1/2 szklanki cukru

3 jajka

2 szklanki mąki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 szklanka truskawek

1 polewa czekoladowa

Wykonanie:

Margarynę stop w rondlu. Wlej 7 łyżek wody, dodaj obydwa cukry i kakao, gotuj 3 minuty, mieszając. Zdejmij z ognia. Gdy masa przestygnie, dodaj żółtka, mąkę i proszek do pieczenia, połącz. Białka ubij na sztywno, dodaj do ciasta, wymieszaj. Ciasto wlej do formy, posyp truskawkami. Piecz około 45 minut w temperaturze. 180C. Polewę stop, udekoruj murzynka.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *