Składniki:
10 dag. białej czekolady
2,5 dag. masła
2 jajka
120 ml. śmietany kremówki
sól
Dekoracja:
100 ml. śmietany kremówki
truskawki,
rurki
serduszka czekoladowe
Wykonanie:
Jajka sparz. Czekoladę połam na kawałki, rozpuść w kąpieli wodnej. Do płynnej czekolady dodaj pokrojone masło, mieszaj, aż się rozpuści. Lekko ostudź. Do ostudzonej masy dodawaj po jednym żółtku, cały czas mieszając. Ostudź. Schłodzoną kremówkę ubij na sztywno, dodaj do kremu, delikatnie wymieszaj. Białka ubij ze szczyptą soli, delikatnie wymieszaj z kremem. Rozlej do kieliszków lub salaterek, odstaw na 3-4 godziny. Dekoracja: zimną kremówkę ubij, szprycą wyciśnij kleksy na musie. Udekoruj