MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY

Składniki:

10 dag. białej czekolady

2,5 dag. masła

2 jajka

120 ml. śmietany kremówki

sól

Dekoracja:

100 ml. śmietany kremówki

truskawki,

rurki

serduszka czekoladowe

Wykonanie:

 

Jajka sparz. Czekoladę połam na kawałki, rozpuść w kąpieli wodnej. Do płynnej czekolady dodaj pokrojone masło, mieszaj, aż się rozpuści. Lekko ostudź. Do ostudzonej masy dodawaj po jednym żółtku, cały czas mieszając. Ostudź. Schłodzoną kremówkę ubij na sztywno, dodaj do kremu, delikatnie wymieszaj. Białka ubij ze szczyptą soli, delikatnie wymieszaj z kremem. Rozlej do kieliszków lub salaterek, odstaw na 3-4 godziny. Dekoracja: zimną kremówkę ubij, szprycą wyciśnij kleksy na musie. Udekoruj

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *